Nedgravning af slanger til jordvarme

Mange mennesker vælger at få jordvarme installeret. Det er en varmeform, som udnytter den naturlige lagring af energi i jorden.

Hvor meget plads, skal man have?
Jordvarmen hentes op af jorden vha. et kredsløb af slanger, der nedgraves i mindst 90 centimeters dybde i jorden, i nærheden af dit hus. Hvor mange meter jordvarmeslange, du skal have nedgravet, afhænger af systemets kapacitet, husets størrelse og forbrug. Din leverandør af jordvarmeanlægget vil kunne hjælpe dig med at beregne det antal slangemeter, du skal have gravet ned.
Et almindeligt parcelhus på ca.150 m2 vil typisk have brug for 450-650 meter jordvarmeslange for at kunne trække nok energi op til at opvarme både vand og bolig. Typisk kan 450 meter nedgraves på et areal på ca. 550 m2.
Minigraver er skånsom mod din have

CLAMATEK graver slangerne ned med en minigraver. Det er den mest skånsomme maskine at anvende, hvis du f.eks. skal have gravet slangerne ned i din græsplæne. Det er klart, at selve gravearbejdet sætter sig spor i din have, men når vi graver, gør vi alt hvad vi kan for at passe på din have. Vi arbejder skånsomt og rydder pænt op. Når vi er færdige, efterlader gravearbejdet nogle ca. 20 cm. brede spor i din jord. Det er klart at man kan se der har været gravet og det kræver lidt arbejde med at reetablere f.eks en græsplæne. Men det er vigtigt at huske, slangerne skal ligge i jorden i mange år og sikre dig god miljørigtig varme og græsplænen kan laves igen.

Læs også om Fordele ved nedgravning